Veelgestelde vragen over plastische chirurgie

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en de antwoorden van dr. Schiettecatte daarop. Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven.

Dr. Schiettecatte bespreekt voorafgaand aan de plastische chirurgie ingreep met u hoe uw wensen gerealiseerd kunnen worden. Vraag nu vrijblijvend een consult aan. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Hoe vaak moet ik naar de kliniek komen voor een behandeling?

Voor plastische chirurgie operaties meestal maar één maal voor de behandeling en twee à drie keer voor de controles.

Hoe ziet de nabehandeling eruit?

Soms is een nabehandeling nodig, bijvoorbeeld als u het resultaat van uw borstoperatie of gelaatsoperatie nog iets strakker wilt. In dat geval wordt soms nog een extra stukje huid verwijderd.

Hoe lang kan ik niet werken na een cosmetische ingreep?

Afhankelijk van de ingreep en uw basisconditie kunt u na de operatie binnen ongeveer twee tot zes weken weer werken. Dr. Schiettecatte bespreekt dit met u voordat u wordt geopereerd.

Is dr. Schiettecatte gekwalificeerd om mij te opereren of te injecteren? Waar kan ik dat controleren?

Dr. Schiettecatte heeft toonaangevende opleidingen gevolgd in België en Nederland en is al sinds 2000 actief als plastisch chirurg in Nederland (meer informatie over zijn achtergrond leest u op deze pagina). Bovendien is hij geregistreerd bij de volgende beroepsverenigingen en registers:

  • de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC),
  • de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPRS),
  • BIG (een register van Beroepen in de individuele Gezondheidszorg),
  • het Belgische RIZIV,
  • de International Society of Aesthethic Plastic Surgery (ISAPS).

Aan deze registraties zijn strenge eisen verbonden; ze geven u duidelijkheid over de bevoegdheid van dr. Schiettecatte om het beroep van plastisch chirurg uit te oefenen. U kunt deze instanties altijd contacteren om de referenties van dr. Schiettecatte te verifiëren.

Zijn er geneesmiddelen of andere factoren die het effect van een behandeling kunnen beïnvloeden?

Ja. Gewoonten zoals roken en veel zonnen hebben een direct negatief effect op het resultaat van de behandeling. Ook kunnen geneesmiddelen zoals onder meer bloedverdunners, immunosuppressiva, corticosteroïden het resultaat negatief beïnvloeden.

Stel, er gaat iets mis met mijn behandeling. Ik ben niet tevreden over het resultaat, of ik krijg bijvoorbeeld een infectie of allergische reactie. Hoe gaat u hiermee om?

Allereerst informeert dr. Schiettecatte u voorafgaand aan uw behandeling over het resultaat dat u mag verwachten en de mogelijke risico’s en complicaties die zich kunnen voordoen. Hij zal alles in het werk stellen voor uw tevredenheid, binnen de grenzen van wat redelijk en praktisch mogelijk is. Daarnaast zijn alle chirurgen in Nederland verzekerd via de kliniek waar ze werken. Ontstaan er problemen, neemt u dan direct contact op met dr. Schiettecatte, hij bespreekt ze graag met u om samen tot een oplossing te komen. Ook staat het u vrij om een andere chirurg te raadplegen. Komt u er niet uit met dr. Schiettecatte, dan kunt u altijd contact opnemen met de klachtencommissie van de kliniek waar u werd behandeld.

Borstverkleining

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This