Veelgestelde vragen over borstoperaties

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en de antwoorden van dr. Schiettecatte daarop. Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven.

Dr. Schiettecatte bespreekt voorafgaand aan de borstcorrectie met u hoe uw wensen gerealiseerd kunnen worden. Vraag nu vrijblijvend een consult aan. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Wat kost een borstoperatie?

Prijzen van borstoperaties verschillen van kliniek tot kliniek. Onderstaand vindt u indicatieve prijzen voor elk type behandeling. Voor een prijsofferte, neemt u liefst contact op met dr. Schiettecatte via Kliniek Veldhoven. Op hun websites vindt u een actueel en compleet overzicht van alle prijzen.

Voor meer informatie over de behandelingen, zie de pagina’s Borstvergroting, Borstverkleining, Borstlift.

Kosten borstvergroting met
prothesen en/of eigen vet
Hieronder vindt u een indicatie van de prijs voor een borstvergroting. De daadwerkelijke kosten van een borstvergroting zijn afhankelijk van uw wensen, zoals het type implantaat en of u al dan niet ook uw eigen vet wenst te gebruiken. Bespreek uw wensen met dr. Schiettecatte en ontvang een offerte op maat.

Kostenindicatie gewone borstvergroting: € 2.595,- tot € 3.460,-

Kostenindicatie borstvergroting met eigen vet (lipofilling) en implantaat: €5.500,-

Kostenindicatie borstvergroting vlgs. de Eric Auclair methode: zonder eigen vet €3.200,-, met eigen vet (lipofilling) €6.000,-
Kosten of vergoeding borstverkleiningDe kosten van een borstverkleining worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw zorgverzekeraar om uw vergoeding voor uw borstverkleining te bepalen.

Kostenindicatie: € 4.150,-
Kosten borstliftDe kosten van een borstlift zijn afhankelijk van uw wensen. Een borstlift kan namelijk ook gecombineerd worden met een borstvergroting (met prothese) of een borstverkleining.

Kostenindicatie: € 3.850,- tot € 5.300,-

Wordt een borstoperatie vergoed door mijn zorgverzekering?

Een borstverkleining kan vergoed worden door uw verzekeraar. Dit vragen we op de dag van het eerste consult voor u aan via een speciaal software-programma. Andere borstoperaties worden niet vergoed.

Doet een borstoperatie pijn?

De operatie zelf vindt plaats onder algehele narcose, zodat u tijdens de operatie geen pijn voelt. Na uitwerking van de verdoving, heeft u gedurende één tot twee weken pijnlijke borsten. Hiervoor krijgt u pijnbestrijding in de vorm van paracetamol, Ibuprofen, of een vergelijkbare pijnstiller.

Hoe lang blijft het resultaat mooi?

Het resultaat wordt beïnvloed door een aantal factoren. Allereerst bepaalt uw huidtype de houdbaarheid van het resultaat. Zonnen, roken en gewichtsverlies kunnen ook een nadelig effect hebben. Leeft u gezond, zont en rookt u niet of met mate, dan zult u minimaal vijf tot maximaal tien jaar plezier hebben van uw borstoperatie.

Moet ik afvallen voor mijn borstoperatie?

Voor een borstoperatie is een Body Mass Index (BMI) van onder de 30 vereist. Dit getal geeft de verhouding tussen uw lengte en uw gewicht weer. U berekent uw BMI als volgt:

BMI = gewicht in kilogram (in kilo’s) / (uw lengte x uw lengte (in meters))

Voorbeeld: stel, u weegt 65 kilo en bent 1,70 meter lang. Uw BMI is dan:

65 / (1,70 x 1,70) = 22,5

Of gebruik de BMI-meter op de site van het Voedingscentrum.

Houd ik littekens aan de operatie over?

Ja. Dr. Schiettecatte zal ze echter zoveel mogelijk plaatsen op een plek die niet zichtbaar is, of ze bijna onzichtbaar maken.

Hoe bepaalt u welke borstgrootte het beste bij mijn lichaam past?

Voor het bepalen van de mooiste borstgrootte, kijkt dr. Schiettecatte samen met u naar uw eigen borst- en heupbreedte. Voor de spiegel bekijkt u samen welke borstgrootte het beste bij u past. Bij een borstvergroting worden hierbij testprothesen gebruikt. Bij een borstverkleining wordt op uw huid de nieuwe grootte afgetekend. Deze simulatie geeft u vooraf een aardige indruk van het mogelijk te realiseren resultaat. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u.

Hoeveel cupmaten kunnen mijn borsten vergroot/verkleind worden?

Voor een veilige en verantwoorde operatie zal dr. Schiettecatte uw borsten maximaal twee cupmaten vergroten of verkleinen. Vanaf drie cupmaten is het risico op wondproblemen en infecties aanzienlijk groter.

Hoeveel weegt een borstimplantaat?

Het gewicht van een borstprothese is 300 cc, dat is ongeveer 300 gram.

Zien vergrote borsten er natuurlijk uit?

Ja en nee, dat hangt af van het volume en hoe de implantaten geplaatst worden.

Moet ik na mijn borstvergroting een speciale beha dragen?

Ja, gedurende de eerste zes weken na uw operatie draagt u dag en nacht een sportbeha. Zo zullen de implantaten stabiliseren in uw lichaam en zich niet verplaatsen.

Van wat voor materiaal zijn borstimplantaten gemaakt?

Dr. Schiettecatte gebruikt de modernste en betrouwbaarste borstimplantaten. Ze zijn gemaakt van cohesieve siliconengel (in het Engels: silicone cohesive gel). Voordelen van dit type implantaat zijn dat ze natuurlijk uitzien, aanvoelen en bewegen en niet kunnen lekken.

Kan een implantaat gaan bewegen onder mijn huid?

Nee. Wel kunt u soms de randen voelen.

Kan mijn borstimplantaat gaan lekken?

Nee, zelfs als er scheurtjes zouden ontstaan in het omhulsel van het implantaat, kan de silicone borst niet lekken. Wel is silicone bleeding mogelijk (zie volgende vraag).

Wat is silicone bleeding?

Silicone bleeding is het verschijnsel waarbij uw borstimplantaten stoffen ‘uitzweten’ in uw lichaam. Dit treedt niet bij iedereen op. Het is te vergelijken met katheters of infusen die in een lichaam worden geplaatst en die ook stoffen kunnen uitzweten.

Kunnen mijn borstprothesen vergroeien met mijn eigen weefsel?

De oude borstimplantaten die gevuld waren met vloeibare gel en konden lekken, konden vergroeien met uw lichaamsweefsel. Bij de nieuwe borstprothesen is dit niet meer het geval.

Kunnen mijn borsten ook met mijn eigen vet in plaats van met implantaten worden vergroot?

Dat kan. Dit noemen we een ‘natuurlijke’ of ‘hybride’ borstvergroting, een ‘borstvergroting met lipofilling’, of in het Engels ‘composite breast augmentation’. Dr. Schiettecatte verricht ook dit type borstvergrotende operaties. Voor het mooiste resultaat, plaatst hij behalve uw lichaamseigen vet ook een kleine ronde prothese onder de huid. Hierdoor wordt het risico beperkt dat het vet niet op zijn plaats blijft en krijgen uw borsten de mooiste vorm. Met het vet kunnen rimpels en ‘deuken’ in de borst gecamoufleerd worden, de borst beweegt natuurlijker en voelt warm aan.

Ik wil graag slankere billen en ook grotere borsten. Kan mijn bilvet gebruikt worden voor mijn borsten?

Dat is inderdaad in veel situaties mogelijk, zeker als het de zogenaamde ‘zadeltas’ betreft. Lees ook het antwoord op de vorige vraag.

Hebben implantaten een maximale houdbaarheid? Moet ik ze ooit laten vervangen?

De implantaten die dr. Schiettecatte gebruikt kunnen levenslang meegaan. Wel is het raadzaam om ze na achttien tot twintig jaar te laten controleren door een plastisch chirurg.

 

Borstverkleining

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This