Oorcorrectie: uw flaporen corrigeren

De vorm van uw oren heeft geen invloed op uw gehoor. Toch kunt u er niet tevreden over zijn. Dan volstaat een kleine ingreep ofwel een oorcorrectie vaak om de uitstraling van uw gehele gezicht te verbeteren.

Een flapoor of afstaand oor is aangeboren en het gevolg van teveel kraakbeen in de oorschelp of van de afwezigheid van een plooi in het oorkraakbeen. Vaak is deze afwijking familiaal bepaald. Bij een flapoorcorrectie of otoplastie zet dr. Schiettecatte het oor recht.

Bent u geïnteresseerd in een correctie van de stand of vorm van uw oren? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven of CosMed Kliniek in Bosch en Duin.

Oorcorrectie bij kinderen

Heeft uw kind afstaande oren en heeft hij of zij hier last van? Kinderen met ‘flaporen’ zijn helaas al te vaak een mikpunt voor pesterijen en het kan onzekerheid met zich meebrengen. Flaporen corrigeren is mogelijk bij kinderen vanaf 6 jaar. Dan is het oorskelet volgroeid.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven en CosMed Kliniek. Voorafgaand aan de ingreep bespreekt u met hem uw wensen (of die van uw kind), de mogelijkheden van de correctie en het verloop van de operatie. Natuurlijk heeft u hier ook de gelegenheid om vragen te stellen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat. Vraag nu vrijblijvend een consult aan.

De operatie van flaporen

Bij de operatie van het afstaand oor of flapoor corrigeert dr. Schiettecatte de plooi tussen het binnenste en het buitenste deel van de oorschelp. Indien deze nog niet aanwezig is, creëert hij ze. Indien deze onvoldoende is, wordt ze versterkt, zodat het oor niet terug kan veren. Het resultaat is dat de oorschelp dichter tegen de schedel geplaatst wordt. Voor de ingreep wordt een kleine snede achter de oorschelp gemaakt. Het litteken valt daardoor nauwelijks op. Voor een oorcorrectie volstaat een plaatselijke verdoving bij grotere kinderen en volwassenen. Kleinere kinderen voelen zich meer op hun gemak met een volledige narcose.

Na de operatie

Nadat uw oren gecorrigeerd zijn, krijgt u een hoofdverband dat u ongeveer een week moet dragen. Het is van belang dat u voldoende rust neemt. De napijn valt meestal mee. De oorschelp kan nog een paar weken wat rood, gezwollen en gevoelig blijven. Een week na de ingreep komt u op controle en worden het verband en de hechtingen verwijderd.

Risico’s en complicaties bij een flapoorcorrectie

De correctie van afstaande oren is een veel uitgevoerde operatie. Kraakbeen kan soms terugkeren in zijn oorspronkelijke vorm. In dat geval is een nacorrectie mogelijk. Infecties en nabloedingen komen zelden voor.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer één uur.
Verdoving:narcose bij kleine kinderen, plaatselijke verdoving bij grotere kinderen en volwassenen.
Opname in de kliniek:nee, behandeling is poliklinisch.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Hechtingen:worden ongeveer één week na de operatie verwijderd.
Verband:hoofdverband, wordt één week na de operatie verwijderd.
Praktisch:vermijd het dragen van oorbellen en het beoefenen van contactsporten gedurende zes weken na de operatie.
Houdbaarheid: levenslang, tenzij nacorrectie nodig is.
Houdbaarheid:levenslang, tenzij nacorrectie nodig is.

 

Oorcorrectie

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This