Ooglidcorrectie

Als u ouder wordt, worden de bindweefselvezels in uw huid minder elastisch. Hierdoor kunt u last krijgen van hangende oogleden of hangende wenkbrauwen. De bovenste oogleden gaan hangen doordat de huid haar strakheid en souplesse verliest. Onder uw ogen wordt het vetweefsel niet meer goed op zijn plaats gehouden, waardoor er wallen ontstaan.

Uw ogen bepalen in belangrijke mate hoe u overkomt op iemand anders. Door hangende oogleden of wenkbrauwen kunt u er vermoeid, boos of bezorgd uitzien, óók als u juist fit en opgewekt bent. Bovendien kunnen ze u beperken in uw gezichtsveld, waardoor u uw wenkbrauwen gaat fronsen om meer te kunnen zien. Hierdoor kunt u dan weer hoofdpijn en rimpels in uw voorhoofd krijgen.

Met een ooglidcorrectie (of blepharoplastiek) kunt u deze klachten oplossen en uw gezicht relatief eenvoudig verjongen. Wist u trouwens dat een ooglidcorrectie de meest uitgevoerde cosmetische ingreep is die in Nederland wordt uitgevoerd door plastisch chirurgen?

Bent u geïnteresseerd in een ooglidcorrectie? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Voorafgaand aan de ooglidcorrectie heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Tijdens het consult kunt u aangeven wat u het meeste stoort aan uw ogen. Vervolgens adviseert Dr. Schiettecatte u over de mogelijke ingreep en techniek. Vraag nu een consult aan. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Ooglidcorrectie: de operatie

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie tekent Dr. Schiettecatte vooraf zorgvuldig op uw ooglid welk deel van de huid verwijderd wordt. Hierbij let hij er in het bijzonder op, dat de littekentjes in uw natuurlijke oogvouw komen, zodat ze vrijwel onzichtbaar worden. Tijdens de bovenooglidcorrectie neemt hij de overtollige huid en eventueel wat vet en een deel van de oogkringspier weg. Hierna worden de kleine bloedvaatjes dicht gebrand en de wonde gehecht. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie waarbij de ‘wallen’ of ‘zakjes’ onder uw ogen worden verwijderd, zijn er twee benaderingen mogelijk. Beide typen onderooglidcorrecties vinden plaats onder plaatselijke verdoving. Vaak hoeft geen huid weggenomen te worden. Dr. Schiettecatte maakt dan een klein sneetje in het slijmvlies aan de binnenzijde van uw ooglid. Vervolgens worden de vetzakjes onder uw ogen verwijderd. De wond hoeft niet gehecht te worden. Als uw onderoogleden teveel huid hebben, wordt dit samen met het vet weggenomen via een klein sneetje net onder de wimperrand. De wond wordt vervolgens met een fijne draad gehecht. Een klein litteken kan zichtbaar blijven onder de wimpers.

Wenkbrauwcorrectie

Mogelijk wordt uw probleem niet veroorzaakt door een hangend bovenooglid, maar door een te laag hangende wenkbrauw. In dat geval, adviseert Dr. Schiettecatte een wenkbrauwcorrectie, waarbij de wenkbrauw iets gelift wordt via een kleine insnede achter de haarlijn bij de slaap. Behalve dat u hierdoor een opener blikveld krijgt, worden door deze ingreep vaak ook de kleine rimpeltjes rond uw ogen verminderd.

Na de operatie van uw oogleden

De huid van uw ogen is erg gevoelig. Daardoor kunt u na de operatie van uw bovenoogleden of onderoogleden gezwollen en blauwe ogen krijgen. U kunt ze beperken door na de operatie regelmatig een koud kompres op uw ogen te leggen. De zwelling verdwijnt meestal snel. De blauwe plekken blijven wat langer zichtbaar en verdwijnen geleidelijk. Over het algemeen zijn de zichtbare gevolgen van de ingreep ongeveer een week zichtbaar. U kunt eventueel een zonnebril dragen om ze te verbergen. Make-up kunt u pas weer gebruiken na verwijdering van de hechtingen, ongeveer een week na de operatie.

Risico’s en complicaties bij ooglidcorrecties

Ooglidcorrecties worden heel vaak uitgevoerd. U kunt mogelijk een allergische reactie of een infectie krijgen, al is de kans hierop erg klein. Ook kunt u tijdelijk wat drogere ogen hebben. Een enkele keer komt het voor dat de huid net iets strakker dan gewenst wordt getrokken. Dit herstelt zich meestal vrij snel vanzelf. Herstelt het niet vanzelf, dan wordt het verholpen met een kleine huidingreep.

In het kort…

Duur van de operatie:25 minuten.
Verdoving:plaatselijke verdoving.
Opname in de kliniek:nee, behandeling is poliklinisch.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Hechtingen:worden ongeveer één week na de operatie verwijderd.
Praktisch:uw contactlenzen kunt u bij een bovenooglidcorrectie vaak al binnen één dag na de operatie verdragen, bij een onderooglidoperatie duurt dat gemiddeld één week. Voor een optimaal resultaat van de operatie, mag u twee tot drie weken na het verwijderen van uw hechtingen geen zware lichamelijke inspanning verrichten.
Houdbaarheid:ongeveer vijf jaar, waarna een nieuwe operatie mogelijk is. Roken, drinken en overmatig zonlicht kunnen het verouderingsproces versnellen.
Ooglidcorrectie

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This