Wat is lipofilling en waarvoor kun je het gebruiken? Bij lipofilling wordt uw eigen vetweefsel gebruikt bij plastisch chirurgische ingrepen. In dit artikel leg ik er graag wat meer over uit, want de toepassingen zijn veelzijdig en het resultaat kan erg mooi en natuurlijk zijn.

Wat is lipofilling? Hoe werkt het?

Onder lipofilling verstaan we het verwijderen van overtollig vetweefsel op één plaats van je lichaam, om het vervolgens via injecties aan te brengen op plaatsen met te weinig vetweefsel. Dit gebeurt onder verdoving. Na het ‘oogsten’ van het vet, wordt het bewerkt in een centrifuge. Hierbij wordt het bloed uit het vet verwijderd, waardoor enkel puur vet wordt geïnjecteerd op de nieuwe plaats. Omdat het vet lichaamseigen is, is het volkomen veilig in het gebruik, wordt het goed door het lichaam geaccepteerd en blijft het voor 90% in het lichaam op de voorziene plaats. Je zou dus kunnen spreken van een liposculptuur met recyclage van eigen vetweefsel.

Bij welke operaties wordt lipofilling gebruikt?

Lipofilling wordt gebruikt voor gelaatsverjonging, bijvoorbeeld voor het vullen van diepere plooien rond de neus en mond. Bij borstvergrotingen gebruik ik eigen vet bijvoorbeeld bij de Eric Auclair borstvergroting en bij hybride borstvergrotingen. Het vet zorgt voor een natuurlijk resultaat, waarbij de randen van het implantaat minder voelbaar zijn. Ook voor bilvergrotingen (de gluteale augmentatie) en de correctie van foutgelopen liposucties is lipofilling een veel toegepaste techniek. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor post-traumatische afwijkingen, zoals het versoepelen van huidenten of het opvullen van weke delendefecten.

Pin It on Pinterest

Share This