Na verloop van tijd kunnen uw borsten gaan hangen, door teveel huid of te slappe huid. Oefeningen om de borstspier te verstevigen hebben helaas geen effect op hangende borsten, omdat het probleem ligt in de slapper geworden huid en niet in een slappe spier. Heeft u er last van of ergert u zich eraan? Dan is een borstlift Рook wel mastopexie genoemd Рmogelijk een oplossing voor u. In dit artikel geef ik u er graag meer informatie over.

Waardoor ontstaan hangende borsten?

Hangborsten ontstaan als u veel bent afgevallen, na het geven van borstvoeding, of gewoon doordat de elasticiteit van de huid vermindert bij het ouder worden. Topless zonnen versnelt het verouderingsproces, net als een slecht passende beha door te weinig steun ook voor het uitrekken of verslappen van de huid en daarmee voor hangende borsten kan zorgen. Over het algemeen zijn minder stevige of hangende borsten (met een medisch woord ook wel borstptosis genoemd) vaak een verouderingsfenomeen. Bij het verstrijken van de jaren vermindert de elasticiteit van de huid en gaat de borstklier doorhangen. We onderscheiden hierin een lichte, middelmatige en uitgesproken borstptose. Met een borstlift wordt de boezem terug steviger en strakker gemaakt.

Wat is een borstlift?

Bij een borstlift verwijder ik het teveel aan borsthuid. Ik maak een insnede (incisie) rondom de tepel en eventueel ook Рafhankelijk van hoeveel overtollige huid er is Рeen verticale incisie onder de tepel. Vervolgens maak ik de afhangende borstklier vast op de borstkas, waarna de huid rondom de klier wordt gemodelleerd. Het is mogelijk om de borst tijdens de operatie via dezelfde opening iets te vergroten met een borstimplantaat of eigen vet. Hierdoor wordt de borst wat voller en hoeft er minder huid verwijderd te worden. Bijkomend voordeel is dat de bovenpoolvulling van de borst zo mooi blijft. Na de borstlifting en eventuele vergroting, worden de wonden gehecht met een zeer fijn draad, die na ongeveer anderhalve week vanzelf oplost. De operatie vindt plaats onder algehele narcose of onder sedatie (roesje).

Pin It on Pinterest

Share This