Halslift: Onderkin weg laten halen

Als u ouder wordt, verliest uw huid haar elasticiteit. In uw hals kunnen plooien en rimpels ontstaan doordat de huid gaat hangen. Door overtollig vet, hangende huid en verslapte spieren krijgt u een onderkin of dubbele kin. Terwijl uw gezicht er nog stralend uit ziet, verraadt de huid van uw hals vaak uw werkelijke leeftijd. Stoort u zich hieraan, dan is een halslift of halscorrectie de oplossing. Dr. Schiettecatte bespreekt allereerst uw wensen met u en overlegt over de mogelijke behandeling. Tijdens een halslift worden eventuele vetophopingen weggezogen, onderliggende spieren worden gecorrigeerd en overtollige huid wordt verwijderd. U kunt dus uw onderkin weg laten halen. Vraag nu een consult aan.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de halslift heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De operatie: halslift

Voor aanvang van de ingreep markeert Dr. Schiettecatte met stift een aantal punten en incisielijntjes op uw hals. Zodra u verdoofd bent, maakt Dr. Schiettecatte een kleine incisie voor en achter elk oor. Vervolgens wordt de huid van uw hals omhoog getrokken en met hechtingen opnieuw vastgezet. Overtollige huid wordt verwijderd. De wonde wordt met fijne draad en medische huidlijm gehecht. De hechtingen worden verwijderd na één week. Enkel de hechtingen achter het oor dienen achteraf verwijderd te worden, de overige hechtingen lossen vanzelf op. Tenslotte wordt er een dik gewatteerd verband rond uw hoofd aangebracht.

Na de halslift operatie

24 Uur na uw halslift (of het verwijderen van uw onderkin) wordt het eerste verband verwijderd en vervangen door een drukverband dat u gedurende één week dag en nacht dient te dragen. Na de eerste week hoeft u het nog enkel ’s nachts te dragen. Dit verband beperkt de zwelling, die altijd optreedt in gezicht en hals. Ook koude kompressen beperken de zwelling en de vorming van bloeduitstortingen. In de eerste maanden na het liften van uw hals kunt u last hebben van verminderd gevoel in uw wangen. Dit herstelt zich geleidelijk.

Risico’s en complicaties bij het verwijderen van uw onderkin

Zoals bij elke operatie kunnen er ook bij een halslift zwellingen en bloeduitstortingen optreden. Als u bloedverdunners gebruikt, is het risico hierop iets groter. In een hoogst zeldzame situatie, kan een deel van de huid afsterven door onvoldoende doorbloeding. Als u rookt, heeft u hierop een groter risico. In de huid rond de wonde kunt u een tijdje minder gevoel in uw huid hebben. Dit herstelt zich na verloop van tijd. Littekens zijn in het begin rood en zichtbaar, maar vervagen geleidelijk.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer twee uur.
Verdoving:plaatselijke verdoving met een roesje of algehele narcose.
Opname in de kliniek:gedurende één nacht.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:soms, worden twee dagen na de operatie verwijderd.
Hechtingen:worden ongeveer één week na de operatie verwijderd.
Verband:rond hals en hoofd, verbandwissel na één dag, vervolgens drukkompres gedurende één week.
Praktisch:gedurende vier tot zes weken na de operatie dient u intensieve lichaamsbeweging te vermijden en mag u niet roken.
Houdbaarheid:acht tot tien jaar.
Halslift

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This