Gynaecomastie bij de man – borstverkleining mannen

Borstvorming bij de man (ook gynaecomastie of mannenborsten genoemd) is niet ongebruikelijk. Voelt u zich ongemakkelijk met uw mannenborsten, dan is het goed om te weten dat een borstverkleining ook voor mannen mogelijk is en vaak wordt uitgevoerd.

Allereerst onderzoekt dr. Schiettecatte wat de reden is van uw borstvorming. Bij de meeste mannen wordt bovenmatige borstontwikkeling veroorzaakt door overgewicht, maar ook hormonen, ziekte en het gebruik van geneesmiddelen en andere producten kunnen een rol spelen. Is zwaarlijvigheid de reden van uw borstvorming en bent u van plan om af te vallen, dan doet u dit het beste vóór de operatie. Door afvallen kan uw borstomvang namelijk veranderen en uw borsten kunnen uitzakken. Tijdens de operatie kan dit gecorrigeerd worden. Voorafgaand aan de ingreep spreekt dr. Schiettecatte uitvoerig met u over uw wensen en de mogelijkheden. Vraag nu een consult aan. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven en CosMed Kliniek. Voorafgaand aan de ingreep heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Gynaecomastie operatie

De behandeling van gynaecomastie gebeurt op verschillende manieren en is afhankelijk van de mate van borstvorming. Heeft u beperkte borstvorming en een elastische huid, dan is liposuctie of liposculptuur de beste oplossing. Via een kleine insnede onder de tepel wordt het overtollige vetweefsel weggezogen. Zijn uw borsten verder ontwikkeld, dan wordt ook de overtollige huid verwijderd en zijn meer insnedes nodig. Voor het sluiten van de wonde wordt een zeer fijne draad gebruikt, om littekenvorming zoveel mogelijk te beperken.

Na de operatie

Direct na de operatie krijgt u een drukverband, dat u gedurende een week moet dragen om zwellingen tegen te gaan. Meestal worden er tijdens de operatie kleine buisjes (drains) voorzien om het wondvocht uit de wonde af te voeren. De drains worden meestal een dag na de operatie weer verwijderd. Na ongeveer twee weken worden de hechtingen verwijderd door dr. Schiettecatte.

Risico’s en complicaties bij de behandeling van gynaecomastie

Zoals bij elke operatie, kunnen zich ook bij de behandeling van gynaecomastie complicaties voordoen. Er kunnen bloeduitstortingen ontstaan, de borst kan een onregelmatige vorm krijgen en het litteken kan verharden. Dit komt echter maar zelden voor. Voordat u besluit de ingreep te laten uitvoeren, bespreekt Dr. Schiettecatte uitgebreid alle mogelijke risico’s met u en wat u zelf kunt doen om deze te beperken.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer anderhalf uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:gedurende één nacht.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Hechtingen:worden ongeveer twee weken na de operatie verwijderd.
Verband:wordt twee weken na de operatie verwijderd.
Praktisch:vermijd tillen, zware lichamelijke inspanningen, sporten en het boven uw hoofd tillen van uw armen tot zes weken na de operatie. Vermijd direct zonlicht in het eerste jaar na uw operatie.
Houdbaarheid:verschilt van persoon tot persoon.
Gynaecomastie

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This