Voorhoofdslift

Wat is een voorhoofdslift?

Als uw wenkbrauwen hangen of lager zijn gaan staan, kan u dat vermoeid of zorgelijk laten uitzien. De voorhoofdslift is een goede oplossing om uw wenkbrauwen en de voorhoofdshuid te liften en opnieuw strakker te laten uitzien. De ingreep wordt regelmatig gecombineerd met een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie. Met deze combinatie krijgt u weer voor een energieke, frisse en ‘open’ uitstraling.

Bent u geïnteresseerd in een voorhoofdslift? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de voorhoofdslift heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen in uw gelaat, de manier waarop de facelift wordt doorgevoerd en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De voorhoofdsliftoperatie

Voor een voorhoofdslift zijn er meerdere technieken. Dr. Schiettecatte gebruikt al deze technieken, al zijn de endoscopische voorhoofdslift met endotine en de Fogli-wenkbrauwlift zijn favorieten. In combinatie met een een correctie van het bovenste ooglid krijgt u het mooiste resultaat.

Endoscopische of endotine voorhoofdslift

Met de endoscopische voorhoofdslift (ook endotine voorhoofdslift genoemd) worden de voorhoofdshuid, de wenkbrauwen en de voorhoofdsspier onder de huid losgemaakt van het bot en naar boven verplaatst. Hiertoe worden in het haar kleine sneetjes gemaakt, waardoor de operatiehulpmiddelen onder de huid worden gebracht. De voorhoofdshuid, voorhoofdsspier en wenkbrauwen worden vervolgens als geheel gelift. De haargrens verschuift hierbij minimaal naar boven. Onder de huid worden speciale clips (endotine) aangebracht, die ongeveer binnen een jaar vanzelf oplossen. Na die tijd behoudt de huid zelf zijn positie. De littekens zijn bij de endoscopische voorhoofdslift klein en weggewerkt in het haar. Deze ingreep vindt onder algehele narcose plaats.

Temporale voorhoofdslift of wenkbrauwlift volgens Fogli

Dr. Alain Fogli was de plastisch chirurg die in 2003 de Fogli-lift ontwikkelde. Bij deze temporale voorhoofdslift of wenkbrauwlift onder plaatselijke verdoving, wordt de voorhoofdshuid gelift en de wenkbrauwen in de gewenste positie gebracht. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd en de onderlaag verankerd met hechtdraad.

Risico’s en complicaties bij een voorhoofdslift

Mogelijke complicaties bij een voorhoofdslift kunnen zijn: nabloeding, infectie, littekenproblemen en tijdelijke zenuwuitval. Al deze complicaties komen haast nooit voor.

Nazorg bij een voorhoofdslift

Direct na de ingreep krijgt u een drukverband, dat u gedurende één nacht dient te dragen.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer één uur.
Verdoving:Endoscopische voorhoofdslift met endotine: volledige narcose.

Temporale voorhoofds- of wenkbrauwlift volgens Fogli: plaatselijke verdoving
Opname in de kliniek:dagopname.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol, Ibuprofen, of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:nee.
Hechtingen:oplosbare hechtingen.
Verband:drukverband direct na de ingreep, gedurende één nacht.
Praktisch:passende ingreep voor aanpassing van de stand van de wenkbrauwen. Voor het verwijderen van rimpels is een anti-rimpelbehandeling met botuline toxine beter.
Houdbaarheid:tien jaar.
Facelift

Verschillende facelifttechnieken

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This