Mini-facelift

Wat is een mini-facelift?

De mini facelift wordt ook wel de S-lift genoemd en laat uw wangen er jonger uitzien. Bij een mini-facelift wordt enkel de verslapte huid op uw wangen en onder kaaklijn behandeld. Uw voorhoofd en hals worden hierbij buiten beschouwing gelaten. De mini-facelift is een populaire behandeling omdat de ingreep veel minder ingrijpend is dan de klassieke facelift.

Bent u geïnteresseerd in een mini-facelift? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de facelift heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen in uw gelaat, de manier waarop de facelift wordt doorgevoerd en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De mini-facelift operatie

Dr. Schiettecatte verwijdert bij de mini-facelift aan beide kanten van uw gezicht, voor uw oor, een smal reepje huid in de vorm van een S. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Deze ingreep heeft een liftend effect op een relatief kleiner deel van uw gezicht (vergeleken met een klassieke facelift). Daar staat tegenover, dat u sneller herstelt van deze ingreep. Dr. Schiettecatte voert de minilift onder plaatselijke verdoving uit.

Risico’s en complicaties bij een mini-facelift

Tijdens het eerste consult bespreken we de risico’s die voor u het meest van belang zijn. De huid kan na de ingreep tijdelijk vreemd aanvoelen en gevoelloos zijn. Er bestaat een kleine kans op nabloeding, een infectie en een verstoorde wondgenezing. In uitzonderlijke gevallen treedt littekenhypertrofie op. Zeer zelden vallen sommige gelaatsspieren uit door zenuwbeschadiging. Meestal herstelt dit geleidelijk. De risico’s zijn aanzienlijk kleiner als u niet rookt of daar tijdelijk mee stopt.

Nazorg bij een mini-facelift

Na de ingreep is uw gezicht beurs en gezwollen. Direct na de behandeling krijgt u een drukverband, om de zwelling te beperken. Wanneer u vervolgens op controle komt, verwijderen wij het drukverband, wassen uw haren en krijgt u een drukmasker aangemeten. Dit drukmasker draagt u één week. Vlak na de ingreep zijn de littekens goed zichtbaar, deze vervagen geleidelijk. Na zes weken is uw huid volledig hersteld en mag u de littekens gaan hydrateren en masseren met vochtinbrengende crème.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer 45 minuten.
Verdoving:lokale verdoving.
Opname in de kliniek:poliklinisch (geen opname nodig).
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol, Ibuprofen, of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:nee.
Hechtingen:oplosbare hechtingen.
Verband:drukverband direct na de ingreep tot aan de eerste controle, gevolgd door een drukmasker gedurende één week.
Praktisch:passende ingreep voor een verfrissing van het gelaat.
Houdbaarheid:twee tot vier jaar.
Facelift

Verschillende facelifttechnieken

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This