MACS-lift

Wat is een MACS-lift?

De huid van uw gezicht kan door ouderdom of gewichtsverlies minder elastisch worden en rimpels en plooien krijgen. De huid van uw wangen en hals kan gaan hangen. MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension – een speciale facelift-techniek – en zorgt voor een gladdere huid rondom uw wangen en strakkere kaaklijn, waardoor u er jonger uitziet. Deze facelift vindt plaats onder lokale verdoving.

Bent u geïnteresseerd in een MACS-lift? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de facelift heeft u een persoonlijk intake-gesprek met dr. Schiettecatte om samen uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Hierin bespreekt u de gewenste veranderingen in uw gelaat, de manier waarop de facelift wordt doorgevoerd en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De MACS facelift operatie

Via een kleine snede, voor uw oor tot aan uw haarlijn, worden de onderliggende weefsels met een hechtdraad gelift. Uw overtollige huid wordt verwijderd en vervolgens wordt de snede zorgvuldig gehecht. De MACS-lift is populair vanwege de korte behandeltijd en het snelle herstel. Bovendien leidt deze behandeling tot minder littekens en kan de ingreep onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden.

Risico’s en complicaties bij een MACS facelift

Tijdens het eerste consult gaan we in op de risico’s die voor u het meest van belang zijn. De huid kan tijdelijk vreemd aanvoelen en gevoelloos zijn. Er bestaat een kleine kans op nabloeding, een infectie en een verstoorde wondgenezing. In uitzonderlijke gevallen treedt littekenhypertrofie op. Zeer zelden komt uitval van sommige gelaatsspieren voor door zenuwbeschadiging, met in de meeste gevallen geleidelijk herstel. De risico’s zijn significant lager bij mensen die niet roken of daar tijdelijk mee stoppen.

Nazorg bij een MACS facelift

Na de behandeling is uw gezicht beurs en gezwollen. Om de zwelling te beperken, krijgt u meteen na de behandeling een drukverband aangemeten. Wanneer u op controle komt wordt het drukverband verwijderd, uw haren gewassen en het drukmasker aangemeten. Dit drukmasker draagt u één week. Vlak na de ingreep zijn de littekens goed zichtbaar, deze vervagen geleidelijk. Na zes weken is uw huid volledig hersteld en mag u de littekens gaan hydrateren en masseren met vochtinbrengende crème.

In het kort…

Verdoving:lokale verdoving.
Duur van de operatie:ongeveer anderhalf uur.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol, Ibuprofen, of een vergelijkbare pijnstiller.
Opname in de kliniek:poliklinisch (geen opname nodig).
Hechtingen:oplosbare hechtingen.
Drains:nee.
Verband:ja, tijdelijk drukverband (gedurende 1 week, dag en nacht).
Praktisch:goede facelift voor verbetering kaakcontour, niet echt voor halsverbetering (zie daarvoor de pagina's over de Eric Auclair Facelift en de Halslift).
Houdbaarheid:acht jaar.
Facelift

Verschillende facelifttechnieken

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This