Eric Auclair facelift

Wat is een Eric Auclair facelift?

Dr. Eric Auclair is een toonaangevende, Franse plastisch chirurg. Hij was de pupil van dr. Marchac, een pionier in de gelaatschirurgie. In zijn praktijk in Parijs opereert hij mannen en vrouwen uit de hele wereld. Zijn specifieke aanpak garandeert een facelift met een natuurlijk resultaat. De Eric Auclair facelift wordt gebruikt bij hamsterwangen en voor het liften van de hals. De diepe en oppervlakkige structuren van uw gezicht en nek worden opnieuw vormgegeven rond uw eigen botstructuur. Hierdoor krijgt uw gelaat een jonger aanzien.

Bent u geïnteresseerd in een facelift volgens de Eric Auclair-methode? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven of CosMed Kliniek in Bosch en Duin.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven en CosMed Kliniek. Voorafgaand aan de facelift heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen in uw gelaat, de manier waarop de facelift wordt doorgevoerd en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De Eric Auclair facelift operatie

Dr. Auclair is degene die de laterale aanpak heeft ontwikkeld voor de platysmaplastiek, een manier van opereren om tijdens een facelift tegelijkertijd ook de plooien in de hals glad te trekken, van de kin tot aan het kuiltje onderaan de hals.

Bij deze facelift maakt dr. Schiettecatte een kleine incisie voor elk oor en achter elk oor (in de haargrens). Dan maakt hij de huid van uw gelaat en hals voorzichtig los. Hij trekt de platysmaspier aan de voorzijde van uw hals strak via de zijkant van uw gezicht en zet deze terug vast. Vervolgens trekt hij de huid van hals en gelaat strak en verwijdert de huid die eventueel teveel is. Tenslotte worden de wondjes zorgvuldig gehecht met zeer fijne draad, waardoor littekens nagenoeg onzichtbaar zullen zijn.

De grote voordelen van de Auclair aanpak van de facelift zijn dat u er geen litteken onder de kin aan overhoudt én dat in één operatie zowel uw gelaat als uw hals worden gelift. Uw hals en gelaat vertonen zo een gelijke strakheid, wat er mooi en harmonieus uitziet.

Risico’s en complicaties bij een Eric Auclair facelift

De voor u belangrijkste risico’s van dit type facelift bespreken we tijdens het eerste consult. Na de operatie kan de huid tijdelijk vreemd aanvoelen en gevoelloos zijn. Ook is er een kleine kans op nabloeding, een infectie en een verstoorde wondgenezing. In uitzonderlijke gevallen treedt littekenhypertrofie op. Zeer zelden vallen door zenuwbeschadiging sommige gelaatsspieren uit, met in de meeste gevallen geleidelijk herstel. De risico’s zijn aanzienlijk kleiner als u niet rookt of daar tijdelijk mee stopt.

Nazorg bij een Eric Auclair facelift

Dr. Schiettecatte gebruikt oplosbare hechtingen zodat er geen hechtingen verwijderd hoeven te worden. Na de operatie draagt u gedurende één week een facelift drukmasker, namelijk tot volgend controle. Vanaf tien dagen na de operatie adviseren wij u om uw gezicht regelmatig in te smeren met hydraterende crème.

In het kort…

Duur van de operatie: drie uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:soms gedurende maximaal één nacht (als u verder dan 2 uur rijden van de kliniek woont).
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol, Ibuprofen, of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:bij vrouwen: soms, bij bloeden van de wonden.
bij mannen: altijd.
Hechtingen:oplosbare hechtingen.
Praktisch:geen litteken onder de kin.
Houdbaarheid:acht tot tien jaar.
Facelift

Verschillende facelift-technieken

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This