Bij plastische chirurgie wordt al snel gedacht aan operaties en implantaten. Toch zijn er veel meer cosmetische behandelingen mogelijk. In de nieuwste trend wordt minimale invasieve chirurgie gecombineerd met injecties en huidtherapie. Zo worden mooie resultaten bereikt met een MACS-lift* met lipofilling (of hyaluronzuurinjecties), al of niet aangevuld met gefractioneerde lasertherapie van de huid.

Lipofilling in het gelaat

Bij lipofilling wordt lichaamseigen vet gebruikt. Indien u dit overweegt, is het belangrijk om te weten dat lipofilling in het gelaat moet uitgevoerd worden onder steriele omstandigheden en met heel fijne canules. Het vet wordt als een olieachtige vloeistof gespoten en je bereikt een glad resultaat zonder vetbultjes. Het is verstandig om met de behandeling te beginnen in meer vergevingsgezinde zones, zoals de plooi naast de mond naar de neus toe. Mensen die twijfelen over een anti-rimpelbehandeling, adviseer ik om eerst te beginnen met injecties met hyaluronzuur en botox. Deze middelen hebben een tijdelijk effect van ongeveer vijf tot acht maanden.

Lipofilling op andere plekken

Lipofilling voor grotere zones is ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan borstreconstructies waarbij er na de operatie nog wat asymmetrie is of deukjes zijn. Ook bilvergrotingen kunnen met deze techniek uitgevoerd worden, hoewel sommige artsen liever bilimplantaten gebruiken. Zelf gebruik ik lipofilling bijvoorbeeld bij de hybride borstvergroting.

*MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension en is een plastische chirurgie-techniek waarbij de weefsels via minimale incisies gelift worden.

Pin It on Pinterest

Share This