Borstverkleining: uw borsten verkleinen

Als u zich ongemakkelijk voelt, of fysieke of psychische klachten heeft omdat uw borsten te zwaar zijn, kan een borstreductie een oplossing voor u zijn. Het verschil met een borstlift is dat er bij een borstverkleining klierweefsel wordt weggenomen en bij een borstlift niet. Het resultaat van de ingreep is definitief. Als u van plan bent om gewicht te verliezen, dan is het verstandig om dit te doen voordat u de borstverkleiningsoperatie ondergaat. Door vermagering kunnen namelijk ook uw borsten in omvang afnemen en daarmee ongewenst uitzakken. Tijdens de operatie kan dit gecorrigeerd worden. Ook voor mannen die last hebben van mannelijke borstvorming of gynaecomastie kan verkleining interessant zijn.

Overweegt u een borstcorrectie omdat u niet meer gelukkig bent met de vorm van uw borsten na zwangerschap, borstvoeding, of omdat u bent afgevallen? In die gevallen is een borstlift mogelijk. Lees meer over een borstlift na gewichtsverlies of een borstlift na zwangerschap of borstvoeding.

Bent u geïnteresseerd in een borstverkleining? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Dr. Schiettecatte bespreekt uw wensen en de mogelijkheden altijd graag uitvoerig met u tijdens een persoonlijk en vrijblijvend intake-gesprek dat voorafgaat aan de ingreep. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen en klachten. Na een kort onderzoek, geeft Dr. Schiettecatte u advies over de mogelijkheden van een borstverkleining en de procedure. Na het consult ontvangt u een offerte op maat. Raadpleeg uw zorgverzekeraar om uw vergoeding voor uw borstverkleining te bepalen.

De operatie

Voor een borstreductie zoekt Dr. Schiettecatte samen met u naar een nieuwe balans tussen uw borsten en de rest van uw lichaam. Voorafgaand aan de operatie, tekent hij op uw lichaam aan welk deel van het borstweefsel en de huid weggenomen wordt. Tijdens de operatie wordt er allereerst rond de tepel een incisie gemaakt. Ook aan de onderzijde van de borst wordt er een snede gemaakt, verticaal naar de borstplooi toe. Vervolgens worden de borsten verkleind door het borstweefsel en meestal ook een deel van de huid te verwijderen. Soms wordt ook de tepel verkleind. De wonde wordt met zeer fijne draad gehecht, om littekens zoveel mogelijk te beperken. De operatie vindt plaats onder algehele narcose en duurt twee tot drie uur.

Na de operatie: herstel

Het resultaat is direct na de operatie zichtbaar. De definitieve beoordeling vindt plaats na één jaar. Door de ingreep zullen uw borsten enige tijd pijnlijk en gezwollen zijn. Ook zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit wordt na verloop van tijd (ongeveer zes maanden) minder. Van de littekens zult u na ongeveer één jaar nog slechts witte lijntjes zien. Met name rondom het tepelhof is dit onvermijdelijk. Het lijntje aan de onderzijde van uw borst is minder zichtbaar door de positie ervan.

Direct na het verkleinen van uw borsten, wordt uw borst omzwachteld met verband. Soms worden er tijdens de operatie kleine buisjes (drains) voorzien om het wondvocht uit de wonde af te voeren. Deze drains worden een dag of drie na de operatie weer verwijderd. De hechtingen worden na ongeveer twee weken verwijderd door Dr. Schiettecatte.

Voor een voorspoedige wondgenezing, draagt u gedurende zes weken na de operatie dag en nacht een speciale beha. Daarna draagt u nog enige tijd een stevige sportbeha. Na afloop van deze herstelperiode kunt u gewone lingerie dragen.

De eerste zes weken na de operatie dient u de volgende activiteiten strikt te vermijden:

  • zware lichamelijke inspanning,
  • sporten,
  • zwaar tillen (van kinderen en boodschappen),
  • heffen van uw armen boven uw hoofd.

Ook kunt u in het eerste jaar beter niet zonnen (óók niet onder de zonnebank), in verband met hyperpigmentatie van de littekens.

Risico’s en complicaties bij een borstverkleining

Zoals bij elke operatie, brengt ook een borstverkleiningsoperatie risico’s met zich mee, al zijn er zelden complicaties. Nabloeding en infectie zijn mogelijk. De kans op een infectie is bij niet-rokers aanmerkelijk lager (minder dan 1%). Hoogst zeldzaam kan er een verdikt (hypertrofisch) litteken ontstaan, of kan de gevoeligheid van de borst blijvend afnemen. Dr. Schiettecatte bespreekt alle mogelijke risico’s uitgebreid met u, voorafgaand aan de ingreep. Ook bespreekt hij met u wat u zelf kunt doen om de risico’s te beperken.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer twee tot drie uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:gedurende één nacht.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:soms, worden twee tot drie dagen na de operatie verwijderd.
Hechtingen:worden ongeveer twee weken na de operatie verwijderd.
Verband:wordt één week na de operatie verwijderd.
Praktisch:vermijd tillen, zware lichamelijke inspanningen, sporten en het boven uw hoofd tillen van uw armen tot zes weken na de operatie. Vermijd direct zonlicht in het eerste jaar na uw operatie vanwege het risico van hyperpigmentatie van de littekens.
Houdbaarheid:levenslang.
Borstverkleining

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This