Hybride borstvergroting met eigen vet en prothese

Wat is een hybride borstvergroting met eigen vet en implantaat?

Sommige vrouwen geven de voorkeur aan een ‘natuurlijke’ of ‘hybride’ borstvergroting en willen graag eigen vet gebruiken voor het vergroten van hun borsten. Dit noemen we borstvergroting met lipofilling, of in het Engels ‘composite breast augmentation’. Dr. Schiettecatte verricht ook dit type borstvergrotende operaties. Voor het mooiste resultaat, plaatst hij behalve uw lichaamseigen vet ook een kleine ronde prothese onder de huid. U krijgt dus als het ware twee operaties in één keer. Hierdoor wordt het risico beperkt dat het vet niet op zijn plaats blijft en krijgen uw borsten de mooiste vorm. Met het vet kunnen rimpels en ‘deuken’ in de borst gecamoufleerd, de borst beweegt natuurlijker en voelt warm aan.

Bent u geïnteresseerd in een borstvergroting met eigen vet of composite breast augmentation? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de borstvergroting heeft u een persoonlijk intake-gesprek met dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen in uw borsten, de manier waarop de borstvergroting wordt doorgevoerd en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Borstvergroting met lipofilling: de operatie

Tijdens de operatie worden allereerst de implantaten in de borsten geplaatst. Dit gebeurt meestal subfasciaal (voor de borstspier), maar kan ook dual plane (deels achter de borstspier, via de huidplooi), afhankelijk van de mogelijkheden van uw lichaam en de gewenste cup. Vervolgens wordt er via liposculptuur vet weggenomen uit uw buik en/of heupen. Het vet wordt gefiltreerd en gewassen in een gesloten systeem, waardoor er geen infectierisico is. Tenslotte wordt het vet rond het implantaat ingespoten, met speciale canules. Zie ook onderstaand filmpje en de foto’s.

 

In het kort

Duur van de operatie:ongeveer twee uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:dagopname.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:soms, worden twee tot drie dagen na de operatie verwijderd.
Hechtingen:worden ongeveer twee weken na de operatie verwijderd.
Verband:rond de borst, gedurende twee weken na de operatie. Daarna draagt u dag en nacht gedurende zes weken een stevige sportbeha, zodat de implantaten niet gaan bewegen en goed kunnen vergroeien met uw lichaam.
Praktisch:twee operaties in één: liposuctie én borstvergroting met eigen vet.
Gedurende twee weken na de operatie dient u tillen, zware lichamelijke inspanningen, sporten en het boven uw hoofd tillen van uw armen te vermijden. Vermijd ook direct zonlicht in het eerste jaar na uw operatie, vanwege het risico van hyperpigmentatie van de littekens. Lipofilling is ook mogelijk bij borstvergrotingen volgens de Eric Auclair methode.
Houdbaarheid:eigen vet: levenslang.
prothese: ongeveer 12 jaar.
Facelift

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This