Eric Auclair of French Touch borstvergroting

Wat is een Eric Auclair borstvergroting?

Sinds het voorjaar van 2016 gebruikt dr. Schiettecatte een nieuwe techniek voor het vergroten van borsten. Deze techniek is in Parijs ontwikkeld door de gerenommeerde Franse plastisch chirurg dr. Eric Auclair. Deze methode wordt ook wel de ‘French Touch‘ genoemd en heeft als grootste voordeel, dat het litteken nagenoeg onzichtbaar is.

Bent u geïnteresseerd in een Eric Auclair of French Touch borstvergroting? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de borstvergroting heeft u een persoonlijk intake-gesprek met dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de gewenste veranderingen in uw borsten, de manier waarop de borstvergroting wordt doorgevoerd en het verloop van de operatie. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt. Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De operatie: Eric Auclair French Touch borstvergroting

Bij de French Touch-borstvergroting, vindt de operatie via de oksel plaats, via een kijkoperatie (endoscopisch). De huid van de borst blijft zo onaangeraakt en intact. Dit in tegenstelling tot de traditionele borstvergroting, waarbij gewerkt wordt via een snede in de huidplooi onder de borst, of naast de tepel. De operatie vindt plaats onder volledige narcose. Via de opening in de oksel, plaatst dr. Schiettecatte subfasciaal een klein rond implantaat aan de voorzijde van de borstspier en achter het vliesje van de borstspier (de fascia). Eventueel wordt de borst met lipofilling verder gevuld met uw eigen vet. Zo zijn de randen van de prothese niet zichtbaar of voelbaar. Tenslotte wordt de wonde onder de oksel gehecht met zeer fijn draad. Hierdoor blijft het littekenweefsel tot het minimum beperkt. Omdat het in de oksel is verborgen, is het niet zichtbaar. In dit blogartikel kunt u meer lezen over deze borstvergrotingsmethode.

Risico’s en complicaties bij borstvergrotingen

Elke operatie heeft een zeker risico, al zijn er bij borstvergrotingen zelden complicaties. Nabloeding en infectie zijn mogelijk. De kans op een infectie is bij niet-rokers aanmerkelijk lager (minder dan 1%). Hoogst zeldzaam kan er een verdikt (hypertrofisch) litteken ontstaan. Heel zelden gebeurt het wel eens dat een prothese wordt afgestoten door het lichaam. De prothese dient dan verwijderd te worden. Na verloop van tijd vorm zich een bindweefsellaagje (kapsel) rond de prothese. Dit kapsel kan zich samentrekken, waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden en soms ook pijnlijk aanvoelen. Soms kan een operatie daardoor nodig blijken. Tenslotte is op termijn slijtage van de borstprothese mogelijk, waardoor uw prothesen wellicht ooit vervangen moeten worden. Dit is enkel nodig als u klachten krijgt. Dr. Schiettecatte bespreekt alle mogelijke risico’s uitgebreid met u, voorafgaand aan de ingreep. Ook bespreekt hij met u wat u zelf kunt doen om de risico’s te beperken.

In het kort…

Duur van de operatie:ongeveer één uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:dagopname voor een borstvergroting. Gedurende één nacht als u een borstvergroting gecombineerd met een borstlift krijgt.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:soms, worden twee tot drie dagen na de operatie verwijderd.
Hechtingen:worden ongeveer twee weken na de operatie verwijderd.
Verband:rond de borst, gedurende twee weken na de operatie. Daarna draagt u dag en nacht gedurende zes weken een stevige sportbeha, zodat de implantaten niet gaan bewegen en goed kunnen vergroeien met uw lichaam.
Praktisch:gedurende twee weken na de operatie dient u tillen, zware lichamelijke inspanningen, sporten en het boven uw hoofd tillen van uw armen te vermijden. Vermijd ook direct zonlicht in het eerste jaar na uw operatie, vanwege het risico van hyperpigmentatie van de littekens. Bij een borstvergroting volgens de Eric Auclair methode worden enkel kleine ronde implantaten gebruikt, eventueel aangevuld met lipofilling.
Houdbaarheid:verschilt van persoon tot persoon.
Facelift

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This