Borstvergroting

Kleine borsten, ongelijke borsten, borsten die door sterke vermagering of zwangerschap zijn gaan hangen… Als uw borsten naar uw zin te klein zijn, kan dat uw leven flink beïnvloeden. Dr. Schiettecatte begrijpt dit heel goed en overlegt graag met u over uw wensen en de mogelijkheden van een borstvergroting met een prothese of borstimplantaat.

Eventueel wordt uw borstvergroting gecombineerd met een borstlift, zodat de tepel een mooie positie op uw borst krijgt. Met plastische chirurgie kunnen uw borsten een mooiere vorm krijgen en beter in verhouding met uw lichaamsbouw gebracht worden. Bij uw borstvergroting staan naast een natuurlijk ogend resultaat ook uw gezondheid en veiligheid voorop. Dr. Schiettecatte gebruikt dan ook uitsluitend door de FDA goedgekeurde, silicone implantaten van hoge kwaliteit, waardoor uw vergrote borsten er natuurlijk uitzien, aanvoelen en bewegen.

Bent u geïnteresseerd in een borstvergroting? Maakt u dan een afspraak met dr. Schiettecatte voor een vrijblijvend consult in Kliniek Veldhoven.

Het consult en een prijsopgave

Dr. Schiettecatte is uw behandelend plastisch chirurg in Kliniek Veldhoven. Voorafgaand aan de borstvergroting heeft u een persoonlijk intake-gesprek met Dr. Schiettecatte om uw wensen en de mogelijkheden samen te bespreken. Hierin bespreekt u samen de soorten prothesen (implantaten), de gewenste cupmaat en de plaatsing van het implantaat. Neemt u op de dag van het consult ook foto’s mee van wat u mooi vindt? Dr. Schiettecatte bespreekt de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op om uw vrijblijvend consult te plannen. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

Plaatsing van het borstimplantaat

Het borstimplantaat kan boven (subfasciaal) of onder (dual plane) de borstspier geplaatst worden. Plaatsing boven de spier geeft het meest natuurlijke resultaat. De borstprothese wordt dan direct onder het borstklierweefsel geplaatst en beweegt op een natuurlijke manier met uw lichaam mee. Als u een dunne huid of een weinig borstklierweefsel heeft, dan bestaat de kans dat de rand van de prothese aan de bovenkant voelbaar en zichtbaar is.

Met een dual plane borstvergroting voorkomt u bovenstaand nadeel. Bij de dual plane techniek wordt de prothese aan de bovenzijde bedekt door de grote borstspier en aan de onderkant door uw borstweefsel. Hierdoor zijn de randen niet voelbaar of zichtbaar.

Tijdens het consult bespreekt Dr. Schiettecatte de mogelijkheden met u.

De operatie

Voor de operatie tekent Dr. Schiettecatte met stift op uw borsten aan hoe de operatie zal plaatsvinden. Zodra u onder narcose bent, maakt hij een snede in de huidplooi onder uw borst of naast de tepel. Vooraf bespreekt hij met u welke keuze hij hierin maakt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wordt de borstprothese onder of boven de borstspier geplaatst. Krijgt u ook een borstlift, dan worden vervolgens de tepels gepositioneerd. De wonde wordt met zeer fijne draad gehecht, om littekens zoveel mogelijk te beperken. De borstvergroting wordt uitgevoerd bij Aesthetic Beauty Clinics te Veldhoven. De operatie duurt ongeveer één uur.

Sinds kort gebruikt Dr. Schiettecatte een nieuwe operatietechniek (French Touch) waarbij u geen litteken onder uw borsten krijgt. De borstprotheses worden dan via uw oksel geplaatst. Lees er hier meer over.

Na de borstvergroting

Direct na de operatie wordt uw borst omzwachteld met verband. Soms worden er tijdens de operatie kleine buisjes (drains) voorzien om het wondvocht uit de wonde af te voeren. Deze drains worden een dag of drie na de operatie weer verwijderd. De hechtingen worden na ongeveer twee weken verwijderd door Dr. Schiettecatte.

Voor een voorspoedige wondgenezing, draagt u gedurende zes weken na de operatie dag en nacht een speciale beha. Daarna draagt u nog enige tijd een stevige sportbeha. Na afloop van deze herstelperiode kunt u gewone lingerie dragen.

Bij het vergroten van uw borsten, worden uw klieren niet geraakt. Het geven van borstvoeding is na uw operatie nog gewoon mogelijk.

Risico’s en complicaties bij borstvergrotingen

Ook een borstvergroting brengt risico’s met zich mee, al zijn er zelden complicaties. Nabloeding en infectie zijn mogelijk. De kans op een infectie is bij niet-rokers aanmerkelijk lager (minder dan 1%). Hoogst zeldzaam kan er een verdikt (hypertrofisch) litteken ontstaan, of kan de gevoeligheid van de borst blijvend afnemen. Heel zelden gebeurt het wel eens dat een prothese wordt afgestoten door het lichaam. De prothese dient dan verwijderd te worden. Na verloop van tijd vorm zich een bindweefsellaagje (kapsel) rond de prothese. Dit kapsel kan zich samentrekken, waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden en soms ook pijnlijk aanvoelen. Soms kan een operatie daardoor nodig blijken. Tenslotte is op termijn slijtage van de borstprothese mogelijk, waardoor uw prothesen wellicht ooit vervangen moeten worden. Dit is enkel nodig als u klachten krijgt. Dr. Schiettecatte bespreekt alle mogelijke risico’s uitgebreid met u, voorafgaand aan de ingreep. Ook bespreekt hij met u wat u zelf kunt doen om de risico’s te beperken.

Voor en na foto’s borstvergroting

Kijkt u hier voor en na foto’s van borstvergrotingen. Het resultaat van uw borstvergroting is afhankelijk van uw anatomie, leeftijd en persoonlijke wensen. Elke borstoperatie vereist een individuele benadering en geeft daarom ook een uniek resultaat.

In het kort

Duur van de operatie:ongeveer één uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:dagopname voor een borstvergroting. Gedurende één nacht als u een borstvergroting gecombineerd met een borstlift krijgt.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Drains:soms, worden twee tot drie dagen na de operatie verwijderd.
Hechtingen:worden ongeveer twee weken na de operatie verwijderd.
Verband:rond de borst, gedurende twee weken na de operatie. Daarna draagt u dag en nacht gedurende zes weken een stevige sportbeha, zodat de implantaten niet gaan bewegen en goed kunnen vergroeien met uw lichaam.
Praktisch:gedurende twee weken na de operatie dient u tillen, zware lichamelijke inspanningen, sporten en het boven uw hoofd tillen van uw armen te vermijden. Vermijd ook direct zonlicht in het eerste jaar na uw operatie, vanwege het risico van hyperpigmentatie van de littekens. Bij een borstvergroting volgens de Eric Auclair methode worden enkel kleine ronde implantaten gebruikt, eventueel aangevuld met lipofilling.
Houdbaarheid:verschilt van persoon tot persoon.
Borstvergroting

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This