Sinds vier maanden gebruik ik een nieuwe techniek voor het vergroten van borsten. Deze techniek komt uit Parijs en is ontwikkeld door dr. Eric Auclair. Dit wordt ook wel ‘French Touch‘ genoemd. Het grote voordeel ervan is, dat het litteken van de operatie in de oksel en niet bij de borsten komt. In dit artikel vertel ik u er graag iets meer over.

Borstoperatie via de oksel

Bij de French Touch-borstvergroting vindt de operatie via de oksel plaats, via een kijkoperatie. De huid van de borst blijft zo onaangeraakt en intact. Dit in tegenstelling tot de traditionele borstvergroting. Daarbij wordt gewerkt via een snede in de huidplooi onder de borst, of naast de tepel.

Borstvergroting met een kijkoperatie

De French Touch-operatie vindt plaats onder volledige narcose. Allereerst maak ik een kleine snede in de oksel. Via deze snede breng ik een dun buisje van chirurgisch staal (laparoscoop) onder de borst in. Dit instrument bestaat uit een chirurgisch mesje, een grijper en een videocamera. Het beeld van de situatie onder de huid wordt op een beeldscherm geprojecteerd. Op basis van dit beeld voer ik de operatie uit (videoscopie).

Lipofilling voor het beste resultaat

Via de opening in de oksel plaats ik een niet te groot implantaat boven de borstspier en onder het borstvlies (subfasciaal). Ik maak de weg vrij voor de prothese en kan zo de prothese op de juiste plek plaatsen. Indien nodig, kan ik het resultaat nog verder verbeteren door lipofilling van de borstranden. Zo zijn de randen van de prothese niet zichtbaar of voelbaar. Voor de lipofilling gebruik ik de macrofill-techniek.

Een borstvergroting zonder littekens

Tenslotte hecht ik de wonde onder de oksel met zeer fijn draad, waardoor het littekenweefsel tot het minimum beperkt blijft. Het litteken is verborgen in de oksel en dus niet zichtbaar. Bijkomend voordeel van deze techniek is dat de prothese de spier niet beschadigt en toch goed bedekt wordt. Het implantaat is immers onder een vliesje gesitueerd onder het borstklierweefsel. De resultaten van de French Touch-methode zijn echt de moeite waard. Zo heeft u een borstvergroting zonder zichtbare littekens.

Meer weten? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Pin It on Pinterest

Share This