Borstlift (laten liften van uw borsten)

Door gewichtsverlies, borstvoeding en het verstrijken der jaren kunnen uw borsten aan stevigheid verliezen gaan hangen. Als u last heeft van hangborsten, dan is een borstlift (borstversteviging) een mogelijke oplossing voor u. Als u dit wenst, kan dit gecombineerd worden met een borstvergroting met prothese of borstverkleining.

Het consult

Dr. Schiettecatte bespreekt voorafgaand aan de borstcorrectie met u hoe uw wensen gerealiseerd kunnen worden. Vraag nu vrijblijvend een consult aan. Na het consult ontvangt u een offerte op maat.

De borstlift

Als u uw borsten wilt laten liften, worden uw borsten weer gelijkmatig gevormd en uw tepel weer centraal op de borst geplaatst. Hiertoe maakt Dr. Schiettecatte een incisie rond het tepelhof en een verticale incisie van de tepel naar de borstplooi. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd en de tepel naar boven geplaatst. De wond wordt met fijne draad gehecht, zodat littekens zoveel mogelijk beperkt blijven.

Na het liften van uw borsten (herstel)

Direct na de borstlift is het resultaat al zichtbaar, al duurt het ongeveer een jaar voordat uw borsten hun definitieve vorm gekregen hebben. Dat is ook het moment dat de eindbeoordeling van het resultaat plaatsvindt. Direct na de operatie, worden uw borsten omzwachteld met verband. Soms worden er ook drains geplaatst, zodat wondvocht gemakkelijk wordt afgevoerd. De drains worden ongeveer drie dagen weer verwijderd, de hechtingen na ongeveer twee weken. De eerste tijd zullen uw borsten pijnlijk en gezwollen zijn. Ook de littekens zijn dan nog rood en gezwollen, al wordt dit na enige tijd minder. Na ongeveer een jaar zijn de littekens veranderd in dunne witte lijntjes, vooral rondom het tepelhof is dit onvermijdelijk. Door de positie onder de borstplooi is het verticale lijntje minder zichtbaar. Uw wond geneest het snelst door gedurende zes weken na de operatie dag en nacht een speciale beha te dragen, die u daarna kunt vervangen door een stevige sportbeha. Dr. Schiettecatte vertelt u hier meer over. Zodra de wonden genezen zijn, kunt u gewone lingerie dragen.

Risico’s en complicaties

Voordat u wordt geopereerd, bespreekt Dr. Schiettecatte de mogelijke risico’s met u. Al zijn er zelden complicaties bij borstcorrecties, toch is het mogelijk dat u een nabloeding of infectie krijgt. Ook kan het litteken verdikken, of de gevoeligheid van uw borst blijvend afnemen. Daarom wordt u vooraf goed geïnformeerd over wat er mis kan gaan en wat u zelf kunt doen om de risico’s te beperken.

In het kort…

Duur van de operatie:anderhalf uur.
Verdoving:algehele narcose.
Opname in de kliniek:dagopname.
Pijnbestrijding achteraf:paracetamol of een vergelijkbare pijnstiller.
Hechtingen:worden ongeveer twee weken na de operatie verwijderd.
Verband:rond de borst, wordt ongeveer één week na de operatie verwijderd. Vervolgens draagt u gedurende zes weken dag en nacht een stevige sportbeha.
Praktisch:vermijd de eerste zes weken na de operatie: tillen, zware lichamelijke inspanningen, sporten en het boven uw hoofd tillen van uw armen. Vermijd in het eerste jaar na uw operatie direct zonlicht, vanwege het risico van hyperpigmentatie van de littekens.
Houdbaarheid:zonder prothese slechts twee jaar, met implantaat acht tot tien jaar.
Borstverkleining

Wat kost het?

Afspraak maken?

Superblij mee!

"Jaren heeft het geduurd voor ik deze stap durfde te nemen. Ik ben nogal angstig en dankzij de goede zorg van de assistente en Dr Schiettecatte was ik (voor mijn doen) snel op mijn gemak. De service ervoor maar ook erna heeft mij een goed gevoel gegeven. Dr Schiettecatte is een lieve en deskundige plastische chirurg die ontzettend aardig was en mijn ogen waren bijna niet gezwollen of blauw..! Superblij mee. Beveel hem echt aan en kliniek Veldhoven!"

 

-- Louisa
via www.kliniekervaringen.nl

Super tevreden!

"Super tevreden en erg vriendelijk. Er wordt met je meegedacht en voelde me gehoord. Resultaat: ook dik tevreden en super mooi! Zou dit zeker aanraden aan anderen."

 

-- Daisy
via www.kliniekervaringen.nl

Zeer goede ervaring!

"Afgelopen dinsdag mijn borstvergroting laten uitvoeren door Dr. Schiettecatte bij Diane Gabriels. Ik had een B85 cup en heb nu een mooie D cup! Ik ben er zo blij mee. Dr. Schiettecatte is een hele lieve en relaxte man. Ipv druppelvormige implantaten heeft hij mij geadviseerd om 500 MPP te nemen. Eerst dacht ik dat het te groot voor me zou zijn, maar ben hem erop gaan vertrouwen dat hij wel weet wat hij adviseert. Ik heb daar geen moment spijt van gehad sinds de operatie is uitgevoerd! Ook de co-assistente en anesthesist (David in het speciaal) zijn erg lieve mensen. Kortom, een zeer goede ervaring gehad met deze kliniek!"

 

-- Nicole
via www.kliniekervaringen.nl

Pin It on Pinterest

Share This